dokładnie, najpierw oszczedza na paliwie, za chwile na cześciach, po co orginały-jak można zamienniki made in china za pół ceny...Mickey pisze:No niestety dla mnie gazowanie eMek to już profanacja. Ale to tylko moje zdanie więc nie chcę złośliwych odpowiedzi na mój post. Kiedyś była na ogłoszeniach taka zagazowana e39 M5 cena była dość śmieszna a i tak nie było chętnych na jej kupienie także coś w tym jest że jak kogoś stać na taki samochód to nie szuka oszczędności w postaci np gazowego paliwa.
Allegro, eBay, itd. - ciekawe rzeczy do M
Re: Allegro, eBay, itd. - ciekawe rzeczy do M
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...
a pozniej juz oszczedza na wszystkim! kiedy juz jest wrakiem, wystawia ja jako "okazje" na allezło 

Polemizowałbym. Z tymi silnikami jest już problem przy swapie do innego samochodu, więc jakoś nie bardzo wierze że założenie do niego gazu to taka prosta rzecz i że wszystko będzie działać jak na benzynie.Camil pisze:A cyzm rozni sie M od innych aut, to normalny motor tylko bardziej wysilony.
Dobrym tunerom zdarza się dać ciała przy strojeniu tych silników, a pan Kazio zagazuje go perfekcyjnie? Może, ale jakoś ja w to nie wierzę.
Co do gazu to nie mam nic przeciwko w samochodach które mają być z założenia oszczędne typu fiesta, ale nawet ekonomicznie jest to średnio uzasadnione gdyż koszt instalacji jest stosunkowo wysoki a oszczędność na paliwie na tyle mała że trzeba zrobić kupę kilometrów (ponad 100k km jeżeli dobrze kojarzę) żeby się to opłacało.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Duzo mozna o tym dyskutowac ale to chyba nie jest dobry temat na to. Powiem tylko ze wiekszosc z Was przejewia w tym temacie typowo polskie podejscie (jesli LPG to od razu = kogos nie stac). Za pewne wielu z Was bylo na zachodzie, pomyslcie o tym jak tam do tego podchodza...
Zaznacze tez ze wielkie koncerny motoryzacyjne powoli beda sie przezbrajac na paliwa alternatywne i nie ma od tego odwrotu (poza LPG jest jeszcze CNG, bioetanol itd). Mam na mysli to ze za kilkanascie lat podejscie do "gazu" (niekoniecznie LPG) troche sie zmieni.
Tyle ode mnie
Zaznacze tez ze wielkie koncerny motoryzacyjne powoli beda sie przezbrajac na paliwa alternatywne i nie ma od tego odwrotu (poza LPG jest jeszcze CNG, bioetanol itd). Mam na mysli to ze za kilkanascie lat podejscie do "gazu" (niekoniecznie LPG) troche sie zmieni.
Tyle ode mnie

Chyba nie powiesz mi że niektórzy przerabiają bo lubią gazVenom pisze:Powiem tylko ze wiekszosc z Was przejewia w tym temacie typowo polskie podejscie (jesli LPG to od razu = kogos nie stac).

Ale co innego jeździć samochodem zaprojektowanym do jazdy na danym paliwie alternatywnym, a co innego przerabianie do jazdy na innym paliwie niż pierwotnie. Bo do gazu jako paliwa nikt nic nie ma, chodzi o przeróbkę z tym związaną.Venom pisze:Zaznacze tez ze wielkie koncerny motoryzacyjne powoli beda sie przezbrajac na paliwa alternatywne i nie ma od tego odwrotu (poza LPG jest jeszcze CNG, bioetanol itd). Mam na mysli to ze za kilkanascie lat podejscie do "gazu" (niekoniecznie LPG) troche sie zmieni.
Dla mnie profanacją jest nie tyle jazda na gazie co przerabianie mega skomplikowanego i dopracowanego silnika na instalacje która jest po prostu dużo gorsza od seryjnej.
Ale jako człowiek o czysto liberalnych poglądach uważam że każdy może robić co chce, a mi nic do tego

- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Ja tez nie popieram LPG i przerobek bo wiem jaki to ma wplyw chociazby na gniazda zaworowe (sprawdzone nieco inna metoda niz ta o ktorej mowi Camil).
Dla mnie osobiscie LPG odpada i wcale nie probuje go bronic.
Dla mnie osobiscie LPG odpada i wcale nie probuje go bronic.
Wyskoczylo cos nowego. http://otomoto.pl/bmw-m5-e34-C16398313.html
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Skonczmy temat LPG, jesli bedziecie mieli ochote podyskutowac na luzie z otwartymi umyslami (ja bede staral sie wyjasniac moje podejscie dokladnie i uzasadniac kazda teze) to prponuje aby ktos zalozyl temat.
pzdrawiam
pzdrawiam
A czym sie różni Murciellago od Passata ? to normalny samochód tylko bardziej wysilony....Camil pisze:A cyzm rozni sie M od innych aut, to normalny motor tylko bardziej wysilony.
Podobnie bez sensu brzmi, jak to co napisałeś.
Kojarzy mi sie z autem sprzedawanym w Kielcach a potem w Czestochowie - M5 1995, a raczej pare czesci po nim, załadowane do budy M5 1990, bez skrzyni i kupy innych rzeczy.Dino444 pisze:Wyskoczylo cos nowego. http://otomoto.pl/bmw-m5-e34-C16398313.html
Pozdrówka!
Rozni sie moze zupelnie innym przeznaczeniem, budzetem, wszystkim. Myslisz, ze VW nie byloby w stanie zbudowac czegos co mogloby konkurowac z murcielago(tak piszemy przez jedno L)? Ogarnij prosze co piszesz.
W opisie jest ze buda po 535 wiec to chyba nie to samo auto.boogie pisze:Dino444 napisał/a:
Wyskoczylo cos nowego. http://otomoto.pl/bmw-m5-e34-C16398313.html
Kojarzy mi sie z autem sprzedawanym w Kielcach a potem w Czestochowie - M5 1995, a raczej pare czesci po nim, załadowane do budy M5 1990, bez skrzyni i kupy innych rzeczy.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Zupelnie inne auta, nawet kolor inny.
http://allegro.pl/bmw-m5-2006-full-opcj ... 70980.html
następna m5 ,naprawdę nikt nic nie wie co na rynku dobrych m5 e60 ,czy mi się wydaje że one trochę za tanie ?
następna m5 ,naprawdę nikt nic nie wie co na rynku dobrych m5 e60 ,czy mi się wydaje że one trochę za tanie ?
zmien mechanikakostek_ja pisze: Polemizowałbym. Z tymi silnikami jest już problem przy swapie do innego samochodu

To Ty sie ogarnij hehehCamil pisze:Rozni sie moze zupelnie innym przeznaczeniem, budzetem, wszystkim. Myslisz, ze VW nie byloby w stanie zbudowac czegos co mogloby konkurowac z murcielago(tak piszemy przez jedno L)? Ogarnij prosze co piszesz.
A Lambo nie należy do grupy VW ?
Celowo przyrównałem Murcielago i Passata, równie dobrze mógłbym przyrównać S 320D i S65 AMG, przecież po to samo służą i prawie są takie same.
Takie samo "prawie" jest w silnikach SXX, więc nie wciskaj że to takie same silniki i spoko maroko gazik wcisnąć da się panie mieciu i będzie pan zadowolniony.
Pozdrówka!